Entomite-A verdwijnt, effectievere Macro-Mite komt in zijn plaats

Aan het einde van 2014 haalt Koppert Entomite-A (de bodemroofmijt Gaeolaelaps aculeifer) uit het leveringspakket. Sinds 2010 heeft Koppert al een prima alternatief voor dit product, de bodemroofmijt Macrocheles robustulus oftewel Macro-Mite voor de bestrijding van varenrouwmug en trips.

Efficiëntere bestrijder
Van alle bodemroofmijten heeft Macro-Mite de meest brede werking. Hij bestrijdt onder meer eieren, larven en poppen van de varenrouwmug, tripspoppen, potwormen, eieren en rupsen van Duponchelia fovealis en eieren van de koolvlieg. Er is geen effect van Macro-Mite op bollenmijt. Macro-Mite reageert erg snel op aanwezige plagen.

Eerder aan de slag
Uit recent onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw is bovendien gebleken dat bij het bestrijden van de varenrouwmug Macro-Mite effectiever is dan Gaeolaelaps aculeifer. De bodemroofmijt bouwt zijn populatie sneller op en gaat bij problemen eerder aan de slag.

Gebruik
Wij leveren Macro-Mite in een kartonnen koker met 50.000 roofmijten in alle stadia. Het geadviseerde introductieaantal is 250 roofmijten per vierkante meter. De werking van het product wordt nog groter als een afdeklaag wordt gebruikt; de extra voeding vanuit de bodem stimuleert dan de populatie-opbouw van de roofmijt en daarmee het bestrijdingsresultaat.

Voor de volledige gebruiksaanwijzing klik hier.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.