EN WAT DOET U VOOR DE KOST? IETS MET HYPOTHEKEN EN ZO (DOOR UWGELDWINKELIER)

Verjaardagsfeestjes zijn voor mij niet meer wat ze geweest zijn, je mag tegenwoordig blij zijn dat je niet rokend aan een trekhaak de straat uitgaat. Mocht je op zo’n  feestje de vraag krijgen waar je nou je bammetjes mee verdient, dan kan je beter vertellen dat je iets met al dan niet gedwongen kunstmatige  inseminatie van Koi karpers doet, dan vertellen dat je de Nederlandse consument aan een goede financiering voor zijn woning helpt. Hoe is deze houding tegenover de assurantietussenpersoon ontstaan?

Ik heb geen idee. Ik weet dat er rare dingen gebeurden en dat diverse clubs en kantoren hun klanten belazerden, maar de redelijk gewone hypotheek en verzekeringsadviseur bij u in de dorpsstraat in Schubbekutteveen deed gewoon zijn werk en werkte rustig naar zijn pensioen toe. Theoretisch een goed pensioen, maar dat moet je tegenwoordig ook maar afwachten. Ik wil dit platform toch even gebruiken om te biechten.

Ik heb effectenlease  verkocht …  Mea culpa, mea maxima culpa, but I am proud!

In 1998 was het een nieuw fenomeen, de AEX was booming en de rente over consumptief geleend geld aftrekbaar. Toen greep de overheid in, ’t was beurt. Met het schrappen van de rente aftrek verdween ook een groot gedeelte van het rendement.

Even zo’n vervelend rekensommetje: U kocht voor 20.000,- echte keiharde Nederlandsche Guldens aandelen, de AEX spoot 30 % omhoog : Waarde fl. 26.000,-, u betaalde een pittige rente, ca. 11%  = fl.2.200,-. Het belastingtarief was toen nog wat hoger, de aftrek ook, 60% hiervan kon u terugkrijgen:   fl. 1.320,-. De aandelen had u in uw bezit en de bedrijven maakten ook nog winst, dividend ca. fl. 300,-. Ergo: Met een investering van fl. 2.200,- minus belastingteruggave en dividend uitkering -dus fl. 580,-  had u binnen een jaar fl. 5.420, binnengesleept. Dat redt u niet in IJsland of Griekenland en ook niet meer op het beursplein, ben ik bang.

Na de afschaffing van de rente aftrek ben ik er ook mee gestopt, grote verzekeraars zijn er nog wel even mee doorgegaan, nee, we noemen geen namen.

Article source: http://www.dereaguurder.nl/2011/10/en-wat-doet-u-voor-de-kost-iets-met-hypotheken-en-zo-door-uwgeldwinkelier-10446

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *