Duitsland kan 53 miljoen euro betreffende bitcoins van internetfraudeur niet innen

Duitsland karaf zeventienhonderd in beslag genomen bitcoins, die tegen de huidige route 53, 2 miljoen euro waard zijn, niet innen doordat het autoriteiten het benodigde wachtwoord niets weten. Dat hebben zij nodig om toegang te krijgen tot de digitale portemonnee.

De cryptomunten waren van een man die zelfs twee jaar cel is veroordeeld, omdat hij malafide software nabij andermans computers had geïnstalleerd. De schilder die buitenwerk doet software kaapte de rekenkracht vanwege de apparaten, die de fraudeur kon gebruiken om bitcoins bij delven.

Bitcoins worden uitgegeven door computers ingewikkelde sommen te laten oplossen. Daarvoor bestaat rekenkracht nodig. Op individueel plan levert dat relatief langzaam weinig op, maar met veel computers gaat het delven van het virtuele munten sneller.

Hoewel de man zijn celstraf heeft uitgezeten, hebben Duitse aanklagers ervoor gezorgd dat hij gratis langer toegang heeft tot zijn virtuele portemonnee.

Jullie Duitse autoriteiten kunnen er toch ook niets mee zolang deze toegangscode onbekend is. “We vernemen hem erom gevraagd, maar hij liet niets los”, zegt publiek aanklager Sebastian Murer vrijdag. “Misschien weet hij het ook niets. ”

Het komt vaker voor dat autoriteiten nabij deze manier een grote som geld aan hun neus voorbij zien gaan. De Ierse autoriteiten kunnen zesduizend bitcoins niet door beslag nemen, doordat de viskoffer met de daarin verstopte toegangscodes naar de stort is gebracht.

Toen dit een jaargang geleden bekend werd, hadden een virtuele munten een waarde langs ruim 53 miljoen euro. Aangezien de bitcoin in het voorbij jaar flink in waarde staat gestegen, zouden de codes op dit moment toegang geven tot een bedrag van 187, 5 miljoen euro.

SEO uitbesteden