Deal tussen TikTok en Oracle tijdens de lange baan geschoven enkel komst Biden

Met de komst van eentje nieuwe regering in de Verenigde Staten, is de onder voormalig president Donald Trump aangejaagde deal bij TikTok en softwarebedrijf Oracle bij de lange baan geschoven. Deze meldt The Wall Street Journal woensdag.

Trump bestempelde TikTok, datgene eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance, als een veiligheidsrisico voor de VS. De voormalig president stuurde erop aan datgene het moederbedrijf een deal zal sluiten met een Amerikaans fabriek.

Een ban dichtbij TikTok in de appwinkels voor smartphones werd uiteindelijk door de rechter tegengehouden, maar door de zwaarte werd ByteDance wel gedwongen gesprekken bij voeren met Amerikaanse bedrijven, waarbij ook een verkoop van een Amerikaanse TikTok-tak op tafel lag.

Het is onzeker welk lot TikTok met de aankomst van Joe Biden te wachten staat. Een woordvoerder van u veiligheidsraad van het Witte Firma zegt tegen The Wall Street Journal dat de regering-Biden eerst overnieuw beoordeelt in welke mate Chinese apps, dus ook TikTok, dus veiligheidsrisico voor de VS is.

Zaak met Oracle pakt mogelijk hoger uit

Het Witte Huis van Trump beschouwde TikTok als een veiligheidsrisico omdat gegevens van Amerikaanse gebruikers gedeeld zouden kunnen worden inbegrepen de Chinese Communistische Partij.

In september kondigden TikTok daarbovenop Oracle een deal aan op welke manier de dreiging weggenomen zou moeten worden. Maar The Wall Street Journal schrijft op basis van anonieme ingewijden ook dat het bedachtzaam mogelijk is dat de deal anders uitpakt, nu TikTok niet langer een totaalverbod boven uw spoedje hoofd hangt.

Het is erg ook onzeker hoe het ministerie van Justitie gaat reageren in de rechtszaak waarin TikTok Trumps decreet aanvecht. Het ministerie wilde in de strijd tegen The Wall Street Journal niet antwoorden op de vraag of deze dit decreet blijft verdedigen.

Twee weken voor dit einde van zijn presidentschap ondertekende Trump een decreet waarmee andere Chinese apps in de ban werden gedaan. Het decreet zou 19 schrikkelmaand van kracht gaan, maar het is erg onduidelijk wat de regering-Biden ermee van plan is.

cursus nen 3140