DE VIJVER WINTERKLAAR IN 3 STAPPEN

 
De herfst is begonnen en dus is het moment aangebroken om de vijver voor te bereiden op de winter. Met dit stappenplan helpen we je alvast op weg
om je vijver en je vissen zo gezond mogelijk door de barre wintermaanden te helpen. In onze winkel en webshop vindt je tal van producten die hierbij onmisbaar zijn. Neem een kijkje en ontdek de herfstpromo’s…

1. Water testen en corrigeren:

Slechte waterkwaliteit is één van de oorzaken van zieke vissen en vijverproblemen. De waterwaarden testen en bijsturen is dan ook een must.
Het sera is een koffertje met alle testen die nodig zijn om de belangrijke waterwaarden te testen.

Zijn de waterwaarden in orde, dan kan je de waterkwaliteit van de vijver boosten met Microbe Lift Herfst/Winter Prep.
Met deze bacterieën-mix versnel je de afbraak van bladeren, bezinksel en ander organisch materiaal tijdens de herfst- en wintermaanden en creëer je de basis voor een gezonde start in de lente. Goed begonnen is half gewonnen…

2. Schoonmaken, afdekken en beluchten:

De herfst is het uitgelezen moment voor een laatste grondige schoonmaakbeurt voor de winter. Verwijder alle algen en dood organisch materiaal, reinig pomp
en filtersysteem en schakel het UV-toestel uit.
Met de afdeknetten van Superfish in verschillende maten hou je vijver vrij van bladeren. Bovendien bescherm je zo ook de vissen, die nu al trager reageren, tegen reigers en katten.

Een beluchtingsset bevordert de gasuitwisseling en het zuurstofgehalte in de vijver en helpt ook om bij vriesweer een wak in het water te houden.
Heel handig en veilig in gebruik zijn de Superfish Airbox Beluchtingssets. Verpakt in een box die beschermt tegen lucht en vocht, is dit een onmisbaar accessoire. Je vindt ze in diverse uitvoeringen met 1, 2 of 4 luchtstenen. Wie koi in de vijver heeft zwemmen, kan de Koi Flow van Superfish overwegen. Dit zijn professionele luchtpompen, speciaal voor koivijvers.

3. Temperatuur controleren, goed voeren en de vijver ijsvrij houden:

Hoe vaak en hoeveel je de vissen moet voeren hangt af van de temperatuur van het vijverwater. Voor een juiste verzorging is het daarom van belang dat je de watertemperatuur van de vijver kent.
In het najaar en de winter hebben vissen goed voer nodig om gezond te blijven. Gewoon voer wordt door de vissen bij lagere temperaturen niet goed verteerd. Bovendien komen de onverteerde voedingsstoffen in het water, en dit gaat ten koste gaat van de waterkwaliteit.

Hikari Wheat-Germ is een licht verteerbaar voer, dat speciaal ontwikkeld is voor lage temperaturen. Dit speciale voer vervuilt het water minimaal.
Hoeveel je moet voeren hangt af van de watertemperatuur. \

ook advies pro bites spring autumn

Saki Hikari Multi Season bevat uitsluitend makkelijk verteerbare ingrediënten maar ook probiotische bacteriën, die de spijsvertering nog extra bevorderen en zo bijdragen aan een optimale conditie van de vissen, zelfs bij lage temperaturen.

Tenslotte doe je er goed aan het dichtvriezen van de vijver te voorkomen. Plaats een SuperFish IJsvrijhouder met ingebouwde beluchting nog voor het gaat vriezen in de vijver om te beletten dat de hele vijver dichtvriest. Een wak zorgt er namelijk voor dat verse zuurstof in het water komt en schadelijke gassen kunnen ontsnappen.

Laat de winter nu maar komen!

Het bericht DE VIJVER WINTERKLAAR IN 3 STAPPEN verscheen eerst op Vijveraccent.

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *