De suzuki-fruitvlieg een steeds grotere bedreiging

Drosophila suzukii vormt een steeds grotere bedreiging voor de oogst van zacht fruit. Bedrijfshygiëne is pure noodzaak. Koppert biedt echter sinds enkele maanden ook een lokstof en val aan, welke wij  aanbevelen als aanvullende maatregel.

De Aziatische fruitvlieg Drosophila suzukii vormt een steeds grotere bedreiding voor diverse fruitteelten in Europa. Anders dan andere fruitvliegen legt Drosophila suzukii juist eieren in onrijp fruit. Een effectief vang- en monitoringsysteem is daarom onontbeerlijk. Koppert heeft hiervoor de beproefde Moskisanval in combinatie met de speciaal voor deze plaag ontwikkelde Fruit Fly Attractant.

Het is nauwelijks mogelijk chemische gewasbescherming in te zetten tegen deze fruitvlieg. Nederlandse onderzoekers wezen hier al op, maar nu trekt ook een Zwitserse onderzoeker deze conclusie. In een proef op Reginabomen bleken alle toegepaste chemische middelen niet in staat de populatie van de fruitvlieg omlaag te brengen (bron vakblad Fruitteelt). In de bedekte teelt kan gaasdoek enig soelaas bieden. Voor de buitenteelten is, naast een strenge bedrijfshygiëne, een monitoring- en wegvangsysteem momenteel de enige veilige manier om de schade van Drosophila suzukii te beperken.

Voor meer informatie over de Fruit Fly Attractant en Moskisanval klik hier. Het systeem is zowel geschikt voor monitoring als het wegvangen van Drosophila suzukii.

Meer informatie?
Neem contact op met Koppert of één van onze distributeurs. Voor informatie en verkoopadressen bezoekt u www.koppert.nl.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *