De BigBug Video

Een bijzonder verhaal…

Ik verkoop van tijd tot tijd wandelende takken en hun eitjes. Dat doe ik onder andere via Marktplaats.nl Via die route werd ik een paar maanden geleden benaderd door een filmregisseur die voor Defensie een instructievideo over camouflage moest maken. Hij zocht een natuurlijk voorbeeld en dacht aan wandelende takken. Zijn vraag: Mag ik bij jou komen filmen. Uiteraard mag dat!

Uiteindelijk kwamen we tot een afspraak. Een busje kwam voorrijden met de regisseur, een cameraman en een assistent en heel veel spullen. We bouwden een stellage met een camouflagenet, een tafel met enkele vazen takken en bladeren, installeerden nogal wat lampen en de enorme camera op z’n statief. Plaatsten enkele wandelende takken in de niet-wandelende takkenbossen en het feest kon beginnen. Gordijn dicht, wind maken met een placemat en zoekplaatjes schieten. Daar zijn we meer dan twee uur mee bezig geweest.

De tegenprestatie was naast een fles wijn een afgemonteerde DVD met kwaliteitsfilmbeelden van mijn diertjes. En – na expliciet de toestemming te hebben gekregen – publiceer ik nu het eerste deel van deze opnamen op mijn site (met een beetje technische hosting ondersteuning van youtube target=_new). Ik heb de opnamen van 1 van de geflimde soorten weer geknipt uit de hele video, daar eigen muziek onder gezet en een aftiteling (lang leve AVS audio- en video software)

This video was embedded using the YouTuber plugin by Roy Tanck. Adobe Flash Player is required to view the video.

Ik heb genoten van deze bijeenkomst en het inkijkje in de natuurfilm business. Uiteraard weten we met elkaar dat veel van de natuurfilms op TV met de nodige trucage zijn gemaakt en toch niet van echt te onderscheiden zijn, zo geldt dat voor de hier getoonde video ook. Je zou bijna denken dat hier een ‘expeditie’ aan te pas is gekomen, maar niets is minder waar, dit is mijn <a href="http://www.Tuinenhuis.com”>Huiskamer…

Zoals altijd zijn uw commentaren weer van harte welkom.

Share

Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *