De beste planten om vlinders aan te trekken

De beste planten om vlinders aan te trekken

Vlinderstruik (Buddleja)

De vlinderstruik, ook wel bekend als Buddleja, is een populaire plant om vlinders aan te trekken. Deze struik heeft prachtige bloemen in verschillende kleuren, zoals paars, roze en wit. De geur van de bloemen trekt vlinders aan en zorgt voor een levendige tuin. Vlinderstruik is een belangrijk keyword dat de aandacht trekt.

Een interessant feit over de vlinderstruik is dat het een nectarbron is voor veel verschillende soorten vlinders. Het is een ideale plant om in de tuin te hebben als je vlinders wilt aantrekken. Hieronder vind je een lijst van andere planten die ook vlinders aantrekken:

  • Lavendel (Lavandula)
  • IJzerhard (Verbena bonariensis)
  • Zonnehoed (Rudbeckia)
  • Koninginnekruid (Eupatorium maculatum)

Met deze planten kun je een vlindervriendelijke tuin creëren en genieten van de prachtige vlinders die je tuin zullen bezoeken.

Tip: Zorg ervoor dat je de vlinderstruik op een zonnige plek plant, omdat vlinders van warmte houden. Ook is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel (Lavandula) is een van de beste planten om vlinders aan te trekken. Deze geurige plant heeft mooie paarse bloemen die vlinders aantrekken. Lavendel is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Water de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Lavendel kan ook worden gebruikt om een heerlijke geur aan je tuin toe te voegen. Bestel lavendel online bij PlantBezorgd en verfraai je tuin.

IJzerhard (Verbena bonariensis)

IJzerhard, ook wel bekend als Verbena bonariensis, is een uitstekende plant om vlinders aan te trekken. Deze plant heeft paarse bloemen die opvallend zijn en vlinders aantrekken. Het is aan te raden om de IJzerhard tussen andere planten te planten die wat lager zijn, zodat de bloemen goed zichtbaar zijn voor de vlinders.

Zonnehoed (Rudbeckia)

De Zonnehoed, ook wel bekend als Rudbeckia, is een prachtige plant die vlinders aantrekt. Deze plant heeft mooie, samengestelde bloemen met een donkerbruin hart en felgele bloemblaadjes. De Zonnehoed is een lagere variant van de Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. De Zonnehoed is een echte blikvanger in de tuin en trekt niet alleen vlinders aan, maar ook bijen en andere insecten.

Koninginnekruid (Eupatorium maculatum)

Koninginnekruid, ook wel bekend als Eupatorium maculatum, is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige rood bloemscherm. Deze plant trekt vlinders aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin. Koninginnekruid groeit het beste in vochtige grond en heeft een zonnige standplaats nodig. Het kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en bloeit van juli tot september. Deze plant is winterhard en kan dus het hele jaar door in de tuin blijven staan.

De beste planten om vlinders aan te trekken

Welke planten trekken vlinders aan?

De beste planten om vlinders aan te trekken zijn de vlinderstruik, lavendel, ijzerhard, zonnehoed en koninginnekruid.

Hoe kan ik vlinders aantrekken in mijn tuin?

Om vlinders aan te trekken in je tuin, kun je planten kiezen die nectarrijke bloemen hebben, zoals de vlinderstruik, lavendel en zonnehoed. Zorg ook voor voldoende zonlicht en beschutting in je tuin.

Wanneer bloeien de beste planten voor vlinders?

De beste planten voor vlinders bloeien meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. Dit is wanneer vlinders actief zijn en op zoek zijn naar voedsel.

Kan ik vlinders aantrekken met potplanten?

Ja, je kunt vlinders ook aantrekken met potplanten. Kies potplanten met nectarrijke bloemen, zoals lavendel en vlinderstruik, en plaats ze op een zonnige plek in je tuin of op je balkon.

Hoe kan ik mijn tuin vlindervriendelijk maken?

Om je tuin vlindervriendelijk te maken, kun je naast het planten van vlinderplanten ook zorgen voor waterbronnen, zoals een vogelbadje of een ondiepe schaal met water. Daarnaast kun je ook schuilplaatsen creëren, zoals struiken of een vlinderhuisje.

Welke andere insecten trekken vlinders aan?

Vlinders worden aangetrokken door andere insecten die als voedselbron dienen, zoals bijen en hommels. Het planten van bloemen die deze insecten aantrekken, kan helpen om vlinders naar je tuin te lokken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *