Chatapp Clubhouse wordt steeds populairder, doch wat is het precies?

De app Clubhouse wint momenteel snel aan populariteit. Echter wat is het eigenlijk precies daarbovenop wat kun je er alhoewel mee?

Clubhouse is een sociaal medium dat vorig jaar april werd uitgebracht. Tijdens dit moment is de app alleen beschikbaar voor iOS, niettemin de ontwikkelaars werken aan feitelijk Android-versie. Mensen moeten door verscheidene gebruikers worden uitgenodigd om lid te kunnen worden.

De app draait om het poststuk voeren en beluisteren van audiogesprekken met anderen. Nadat je lid bent geworden, is het voorkomend om deel te nemen omstreeks virtuele rooms (kamers), waar lieden kunnen praten en luisteren slecht gesprekken van anderen. Vaak vertrekken de gesprekken over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld tech of sport.

De kamers gaan openbaar of gesloten zijn. Tevens is het mogelijk om gebruikers en kamers te volgen zodat je weet wanneer er nieuwe gesprekken plaatsvinden. Clubhouse beweert dat de gesprekken niet worden opgenomen. Helemaal waterdicht is dat gratis: gebruikers kunnen er ook daarvoor kiezen zelf het geluid aangaande te nemen met hun telefoontoestel.

App kreeg meer aandacht door beroemde Amerikanen

Clubhouse was de eerste kalendermaanden vooral bekend in Silicon Valley, een gebied in de Verenigde Staten dat de thuisbasis is bedoelde grote bedrijven als Facebook, Google en Apple. De app kreeg de afgelopen maanden steeds meer concentratie, onder andere omdat steeds meer bekende Amerikanen er gebruik van betreffen.

Zo ging als voorbeeld er Tesla-oprichter Elon Musk begin dit maand in gesprek met al die andere gebruikers van de app. Dito Facebook-baas Mark Zuckerberg dook vorige week op in Clubhouse, waar hij sprak over de de komende tijd van augmented reality en virtual reality.

Uit cijfers blijkt dat Clubhouse vorige week langer dan zes miljoen gebruikers had. In januari ging het nog om twee miljoen gebruikers plus in mei vorig jaar zijn het er slechts vijftienhonderd.

Concurrerende platforms werken aan soortgelijke functies

Concurrerende platforms werken ondertussen aan soortgelijke audiofuncties. Twitter test momenteel de eredienst Spaces in een bètaversie en dito Facebook zou aan een eigen versie van Clubhouse werken.

In China is Clubhouse ondertussen geblokkeerd , vermoedelijk omdat Chinese gebruikers er buiten censuur over politieke onderwerpen konden praten. Zo kwamen de omstreden veiligheidswet in Hongkong en deze heropvoedingskampen voor Oeigoeren in Xinjiang ter sprake.

cursus nen 3140