Bruin water. (6 reacties)

Drie weken geleden heb ik een vijvertje ingegraven en er vijveraarde ingedaan die ik bij het tuincentrum had gekocht. 1 zak van 15 kilo.

Het is een mengsel van tuinturf, klei en zand. De vijver is 150 liter.Na twee weken tegen bruine drab te hebben aangekeken, kon ik er niet meer tegen en heb de hele vijver leeggeschept. Op een klein beetje drab na op de bodem. Weer de vijver gevuld en nu kijk ik alweer 3 dagen tegen bruin water aan. Waarschijnlijk van dat beetje op de bodem.

Wat heb ik fout gedaan en hoe krijg ik het weer goed. En wat moet er op de bodem als laag voor de kikkers?

Ik heb jarenlang een flinke speciekuip gehad met een waterlelie en een paar zuurstofslierten en het water was kraakhel

der. De kikkers kwamen vanzelf en ik had er geen omkijken naar. En nu dit fiasco.

Voor de goede orde; Ik ben niet van plan vissen te nemen.

Vast bedankt voor de reactie’s.
Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *