Bollywood acteur Shammi Kapoor overleden

Vanmorgenvroeg is in Mumbai (Bombay) de legendarische Bollywood acteur Shammi Kapoor op de leeftijd van 79 jaar overleden. Kapoor leed aan een nierziekte en werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Hij behoorde tot de beroemde Kapoor familie van filmmakers en acteurs en was een prominente ster in jaren ’50 en ’60. Shammi Kapoor heeft meer dan 100 films op zijn naam staan.

Ondanks dat hij afkomstig was uit een filmfamilie was Shammi’s intrede in Bollywood in eerste instantie niet succesvol. Hij maakte in 1953 zijn debuut met de film Jeevan Jyoti, maar proefde pas succes met Tumsa Nahin Dekha in 1957. Zijn echte grote succes kwam met de film Junglee uit 1961. Het lied Chahe Koi Mujhe Junglee Kahee… Yahoo! was een enorme hit en tot op e dag van vandaag kent iedereen Shammi Kapoor vanwege de kreet Yahoo!

Shammi luidde de swingende jaren ’60 in met een grote knal en een groot deel van zijn succes was vooral te danken aan de enorme catchy en vrolijke nummers zoals “Suku Suku”, “O Haseena Zulfo wali”, “Aaj Kal Tere Mere Pyar Ke Charche”, “Aaja Aaja Main Hoon Pyar tera ‘, waar hij op zijn best was. Hij kreeg vanwege zijn uiterlijk en danstalent de volgende label van zijn fans: “De Indiase Elvis Presley”.

Andaz, uitgebracht in 1971, was zijn laatste film als een hoofdrolspeler, maar zijn karakterrollen in Vidhata, Hero, Prem Rog werden zeer goed ontvangen.

Shammi Kapoor hield van erg van gadgets en computers en was tot vorig jaar november zelfs actief op de sociale netwerksite Twitter.

De legendarische acteur laat met zijn dood zijn vrouw Neela Devi, en twee kinderen, Aditya Raj Kapoor en Kachan Desai, achter.

Zoon Aditya hoopt dat de fans zullen bidden voor zijn ziel, dat deze in vrede mag rusten. Tevens vertelde hij vanmorgen dat de crematie zijn vader maandagochtend plaatsvindt.

De eerste reacties uit Bollywood op de dood van deze legende:
Priyanka Chopra: Soms kan geen enkele hoeveelheid van vriendelijke woorden compenseren voor een verlies! Bhole baba ki jai Shammi Maharajji .. Hij was onze Guruji .. een groot verlies..

Deepika Padukone: Hij was een inspiratie niet alleen voor zijn stijl en de films die hij deed, maar ook voor de manier hoe hij in het leven stond … we zullen je missen oom Shammi … # RIP

Amitabh Bachchan: Shammi ji … Een heel leven vol optimisme en vrolijke geest, zorgzaam en liefdevol naar alle … Nu opeens stil. De excentrieke en joie de vivre van de filmindustrie is verloren”

Karan Johar: Een van de mooiste en sterkste mannen die ik kende … we zullen je echt missen oom Shammi …. RIP ….

Riteish Deshmukh: RIP Shammi Kapoor-de meest stijlvolle acteur ooit-we houden van jullie en we zullen je missen.

Vishal Dadlani: Dhr Shammi Kapoor, RIP. U danced like nobody was watching”

Taran Adarsh: Mijn oprechte deelneming aan de familie van Shammi Kapoorji. Moge allen de kracht hebben om om te gaan met het verdriet. Moge zijn ziel in vrede rusten.

Article source: http://www.bollywood.nl/2011/08/14/bollywood-acteur-shammi-kapoor-overleden/

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *