Apps van de week: Microsoft Office en Bitwarden

Microsoft Office op je iPad, zombies in een Minecraft -achtige wereld daarbovenop een gratis alternatief voor wachtwoordbeheerder LastPass. Dit zijn de apps van de week.

Microsoft Office

Microsoft heeft afgelopen week een Office-app uit de iPad uitgebracht. In degene bundel zitten tekstverwerker Word, presentatieprogramma PowerPoint en dataverwerker Excel. Zowel notitieprogramma OneNote is onderdeel in het pakket. Het voordeel van men Microsoft Office-app is dat gij niet meer hoeft te verwisselen tussen de aparte programma’s.

Verder heeft Microsoft nog wat kleine toevoegingen gedaan, waaronder de mogelijkheid om foto’s vanwege te zetten naar documenten. Zo kun je bijvoorbeeld direct een tekst kopiëren of aanpassen. Gelijk betaald abonnement op Microsoft Office, waarmee je alle functies ontgrendelt, kost 6, 99 euro per maand (of 69, 99 euro per jaar).

Download Microsoft Office voor iPadOS (6, 99 euro)

Don’t eat Pete

Don’t eat Pete is doorheen zijn blokachtige vormgeving overduidelijk geïnspireerd op Minecraft en draait om deze verslaan van zombies. Aan je de taak om deze hersenloze wezens een kopje kleiner erbij maken.

Dat kan je doen door onder meer slim met te springen met het domme gedrag van de zombies. Je kunt ze bijvoorbeeld een bepaalde kant opsturen door op tactische plekken verdedigingsobjecten te plaatsen. Hiernaast kun je de wijde wereld intrekken om andere overlevenden dichtbij vinden, maar hierbij loop jou natuurlijk wel meer risico hierna wanneer je veilig thuisblijft.

Don’t eat Pete is momenteel door bèta op Android. Mogelijk loop je dus tegen wat narigheid aan tijdens het spelen. Deze makers verdienen geld door het kenmerken van advertenties.

Download Don’t eat Pete bedoeld voor Android (gratis)

Bitwarden

Wachtwoordenbeheerder LastPass kwam gereed week op een negatieve gedrag in het nieuws. De gratis versie van LastPass werkt binnenkort namelijk slechts op één type apparaat tegelijk. Wil je het wachtwoordenapp zowel op je smartphone als laptop gebruiken, dan dienen je de portemonnee trekken.

Een fijn alternatief bestaat Bitwarden. Deze app doet snel grote lijnen hetzelfde als LastPass, maar dan gratis. Er ben wel een betaalde versie degene je bijvoorbeeld toegang geeft tot en met veilige cloudopslag, maar de gratis variant is voor de beste mensen waarschijnlijk voldoende.

Bitwarden kan je huidige wachtwoorden uit LastPass overzetten, heeft deze ingebouwde generator om sterke wachtwoorden te maken en is verkrijgbaar ongeveer alle platformen. Verder is deze app open source, wat zegt dat de technische werking langs de app voor iedereen binnenshuis bekijken is. Ontwikkelaars kunnen vanzelfsprekend kijken hoe Bitwarden ‘onder u motorkap’ werkt.

Download Bitwarden voor Android en iOS (gratis)

cursus nen 3140