Akkoord op Hoofdlijnen ondertekend voor oprichting joint venture Koppert Biological Systems Oman LLC.

Koppert Biological Systems in Nederland en het in Oman gevestigde Hassad Agricultural Investments LLC hebben een joint venture-overeenkomst ondertekend ter oprichting van Koppert Biological Systems Oman LLC. Deze overeenkomst werd op woensdag 22 oktober getekend in aanwezigheid van H.E. Sayyid Badr bin Hamad Al Busaidi, secretaris-generaal voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Oman. De joint venture zal naar verwachting voor het eind van dit jaar officieel worden gestart.

Deze joint venture-onderneming zal zich richten op het overdragen van kennis en technologie naar Oman, met de bedoeling duurzame landbouwpraktijken te stimuleren en een cultuur van veilige landbouwmethoden te verspreiden die de voedselveiligheid- en voedselzekerheidsinitiatieven van de regering van Oman kunnen ondersteunen. Daarvoor zal de onderneming producten en diensten van Koppert beschikbaar stellen voor de lokale boeren.

Doel van dit project is een ecosysteem te laten ontstaan dat een cultuur van veilige, duurzame maar ook economisch haalbare landbouwmethoden verspreidt en in stand houdt. Kopperts geavanceerde biologische systemen samen met de training en aftersales support helpen bij het stimuleren van deze landbouwpraktijken die gebaseerd zijn op een geïntegreerde aanpak van plagen en ziekten met zo min mogelijk verstoring van agro-ecosystemen. Een totaaloplossing voor het gewas en de omgeving, door het creëren van een optimale bodemconditie en het vergroten van de plantweerbaarheid, gecombineerd met biologische managementsystemen zullen leiden tot een substantiële vermindering in het gebruik van chemische gewasbescherming en kunstmest.

Henri Oosthoek: "Kopperts wereldwijd toonaangevende innovatieve biologische producten en technologieën zullen de gezondheid en opbrengst van gewassen verbeteren en de kans op ziektes in de hele voedselketen verlagen. Onze snelle groei in alle regio’s ter wereld wordt ondersteund door gespecialiseerde en geïntegreerde structuren via partnerschappen op topniveau. Wij zijn er trots op dat wij een topwetenschapper en ondernemer als dr. Amer Al Rawas aan boord hebben; zonder hem zou een effectieve start van Koppert in de Golfregio en met name in Oman niet mogelijk zijn."

Dr. Amer Al Rawas: "Mijn eigen internationale landbouwbedrijf werd steeds vaker geconfronteerd met de beperkingen en gevaren van veel landbouwchemicaliën. Koppert is het goede antwoord op onze uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid. Ik zie uit naar de samenwerking met alle boeren in mijn regio, zodat we de consumenten van Oman optimaal gezonde voedingsmiddelen kunnen leveren."

Over Koppert Biological Systems
Koppert wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maakt dit bedrijf de landbouw gezonder, veiliger en productiever. De hoofdvestiging van Koppert Biological Systems bevindt zich in Nederland en is sinds 1967 actief. Research & Development is een van Kopperts kerndisciplines. Het vermogen om deze kennis te vertalen in praktische toepassingen die bijdragen aan het vinden van oplossingen voor heersende problemen, is hun kracht. Koppert heeft een holistische benadering van planten en ontwikkelt oplossingen voor alle relevante elementen. Kennisoverdracht en het opleiden van personeel is een belangrijke stap op weg naar duurzame land- en tuinbouw. Meer dan 300 professionele adviseurs zorgen ervoor dat dealers en telers dagelijks ondersteund worden bij het omgaan met uitdagingen. 

Over Hassad Agricultural Investments LLC.
Het in Oman gevestigde Hassad Agricultural Investments is opgericht door dr. Amer Awadh Al Rawas en onderzoekt, test en ontwikkelt innovatieve systemen op basis van nieuwe technologie voor het produceren en managen van biologische landbouwproducten met behulp van duurzame methoden.

Verder richt dit bedrijf zich op het introduceren en beschikbaar maken van landbouw- en biologische technologieën en systemen die de productie van landbouwgewassen verbeteren en afval en chemische vervuiling systematisch verminderen.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *