Datum: 2010-09-20
Locatie: Veenweg 8
Plaats: Luttenberg
Land: Nederland

`t Schippertie is een Saksisch boerderijtje van rond 1800 tussen Raalte en Luttenberg, Salland (Overijssel). Deze boerderijtjes ontstonden vaak door boerenknechten, die door hard werken, zich opwerkten van plaggenhut tot een stenen huisje met wat grond, om een eigen bestaan op te bouwen. Het was een zware tijd en ze leefden een hard en ruig bestaan.

Het streven is leven in harmonie met de natuur, waarin ook bezoekers een rustpunt kunnen vinden; in deze dolgedraaide maatschappij. Velen ervaren deze plek dan ook als een oase van rust.

Een kijkje nemen in het museumpje zal u menig herinnering doen boven komen. Hierin is o.a. te zien: keukentje, religieus hoekje, grutterswarenwinkeltje, etc. Het geheel is opgebouwd uit ouderwetse bouwmaterialen uit o.a. gesloopte boerderijen uit de omgeving.
Bezichtiging en rondleiding door tuin. Dit wordt verzorgd voor groepen vanaf 10 personen, op afspraak. U krijgt uitleg bij wat u ziet, in tuin en museumpje. De prijs is incl. 2 x koffie/thee met iets lekkers. Wilt u zelfgemaakte appelgebak met slagroom, of iets anders? … in overleg is veel mogelijk.

Openingstijden: zondag van 13:00 tot 17:00. En op afspraak, tel: 0572-301796.
Entree
: 5,- euro

<a href="http://www.Tuinen.nl/evenementen”>Bekijk alle evenementen >>
<a href="http://www.Tuinen.nl/evenementen/toevoegen/”>Meld zelf een evenement aan >>

<a href="http://www.Tuinen.nl/rss/evenementen/”>Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *