Datum: 2010-12-14
Locatie: Paleis het Loo
Plaats: Apeldoorn
Land: Nederland
Link: http://www.paleishetloo.nl

Vanaf 14 december aanstaande is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de sfeervolle presentatie “Kerst op Het Loo” te zien. Met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen, festoenen en guirlandes geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.

Buiten op het voorplein kondigt een grote feestelijk verlichte kerstboom aan wat in het paleis is te zien. De kersttafels zijn op authentieke wijze gedekt, met prachtig damast, glinsterend kristal, ragfijn suikerwerk en gekonfijte vruchten. Door het gehele paleis heen zijn kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. Zo is de ‘Victoriaanse’ kerstboom in de kamer van koning Willem II voorzien van een dikke laag watten, om een ‘witte kerst’ te suggereren, en hangt de boom van prins Hendrik naar Scandinavisch gebruik vol met natuurlijke materialen als vruchten, strofiguren en zandkoekjes. De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven en sieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij zelf kon optuigen. Daarnaast zijn de paleisvertrekken versierd met guirlandes, dennengroen en vele geurende planten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo.

In aansluiting op de tentoonstelling ‘Een Wintertuin herleeft. De exotische plantenwereld van  koning Willem II’ in de westvleugel, zullen de tafels in het paleis dit jaar worden gedekt met serviezen en tafelstukken uit de tijd van koning Willem II.

De feestelijk gedekte tafels staan van 30 november 2010 t/m 20 februari 2011 in het paleis opgesteld. De kerstdecoratie is te zien van 14 december 2010 t/m 2 januari 2011.

Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers worden geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken.

Entree:
Volwassenen: 10 euro p.p.
6 t/m 17 jr. 3 euro p.p.
t/m 5 jaar en houders MK gratis.

<a href="http://www.Tuinen.nl/evenementen”>Bekijk alle evenementen >>
<a href="http://www.Tuinen.nl/evenementen/toevoegen/”>Meld zelf een evenement aan >>

<a href="http://www.Tuinen.nl/rss/evenementen/”>Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *