nachtvlinder (4 reacties)

Hallo,

Ik heb in onze Tuin een (denk ik) nachtvlinder gevonden met een fors lijf van 6 cm. Inclusief de vleugels is hij 7,5cm. De vleugels zijn bruin/zwart/wit grijs gekleurd. er zit eigenlijk geen tekening in, alleen een soort lijn die puntig golvende lijn, alleen allerlei streepjes. bovenop (het hoofd) zitten twee bubbeltjes waardoor het net oogjes of oortjes lijken. daar weer boven een aantal lijnen die in een punt naar voren lopen. Op zijn wollige buik zitten 4 zwarte stippen en daar zitten (naar ik aanneem) ook zijn ogen (2 grote zwarte cirkels aan de zijkant). Zijn rug is ook wollig en oranje/wit en zwart gestreept overdwars over de hele lengte.

Heeft iemand een idee hoe deze vlinder heet? Ik ben razend benieuwd.

Groeten Wessel.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *