Brandnetels…

Ik heb recent eens geexperimenteerd met alternatieve voedselplanten, planten waarvan ik een overschot heb en waarvan ik graag op een innovatieve en groene manier afstand doe. Deze maand waren de brandnetels aan de beurt.

Brandnetels zijn fantastische planten. Niet alleen zijn ze zeer eetbaar, ook voor mensen, ze zijn ook ingenieus in hun verdedigingsmechanismen. Zo hebben brandnetels mijn kinderen geleerd waar het pad ophield en waar de Tuin begon. En nu blijken wandelende takken graag gebruik te maken van de calorieenbommetjes gevormd door de bladeren van de edele brandnetel.

De camera is niet best, maar de plaatjes geven het beeld toch goed weer. Geniet!

Stick and Nettle

Stick and Nettle

Stick and Nettle

Share/Bookmark

Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *