"Met ProParva sturen wij op de vrucht en op productie"

"Het probleem bij het telen van onze snoeptomaatjes in de winter en voorjaar is dat de plant vaak teveel energie in de kop en het blad stopt en te weinig in de vruchtjes. Op één of andere manier krijgen we de suikers niet voldoende in de vruchten."

Dat zegt Mark van der Werf, locatiemanager bij Greenco, de teler van de Tommies snoeptomaten. "Vorig jaar hebben we in twee kassen een onbehandeld en een behandeld gewas met elkaar vergeleken. Het verschil was duidelijk: het behandelde gewas gaf 8 procent méér productie te zien. Die hogere productie konden wij niet anders verklaren dan door de behandeling met ProParva." Sindsdien gebruikt Greenco het product uit de NatuGro-lijn om de plant generatief te stimuleren. Mark van der Werf: "ProParva is bij ons nu een stuurmiddel: iets meer generatieve groei, iets minder bladmassa."

Meer informatie over ProParva? Klik hier.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *