Koppert sluit samenwerkingsovereenkomst met Urban Farmers

Koppert Biological Systems gaat de samenwerking aan met Urban Farmers AG. Dit Zwitserse bedrijf is pionier op het gebied van de stadslandbouw. Urban Farmers gebruikt de kennis van Koppert bij een nieuw project, het Schildegebouw, in Den Haag. In De Schilde wordt een productiebedrijf van duurzame groenten en vis gevestigd dat aan de lokale markt gaat leveren.

Met de samenwerking draagt Koppert bij aan het realiseren van de stadslandbouw. In deze groeimarkt bestaat veel behoefte aan kennis van schoon, veilig en duurzaam telen. In de samenwerking met Urban Farmers draait het niet alleen om bestrijders, nuttige micro-organismen en biostimulanten, de tuinbouwtoeleverancier gaat ook aan de slag met de productie van insecten als voer voor vissen. "Het wordt een demonstratie van de mogelijkheden die Koppert heeft te bieden", vertelt sales manager Nederland Maren Schoormans van Koppert. "We kunnen de maatschappij en de consumenten laten zien welke mogelijkheden ons geïntegreerde systeem te bieden heeft voor wie de gezondheid, de weerbaarheid en de productiviteit van gewassen wil verbeteren."

Groeiend fenomeen
De Schilde is na Bazel, Zürich en Berlijn het vierde grote project van Urban Farmers. Den Haag werd gekozen vanwege de nabijheid van het Westland, in de visie van Urban Farmers een centrum van groene innovatie. Urban Farmers heeft niet alleen een levensvatbare business case, het project is ook een manier om alle facetten van hoogwaardige, natuurlijke voedselproductie aan de stadsbevolking te presenteren. Schoormans: "Urban Farmers De Schilde genereert aandacht voor de voordelen van lokale voedselproductie en, met de kas die op het dak komt te staan, voor de mogelijkheden van de moderne kas- en teelttechnologie. Die zijn nog onvoldoende bekend bij het grote publiek, ondanks bijvoorbeeld Kom in de Kas en andere demonstratieprojecten. Wereldwijd is stadslandbouw een fenomeen dat sterk in de belangstelling staat. Met onze specialistische kennis zetten wij daar ook graag onze schouders onder."
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *