Hollandplant kiest steevast voor ProParva en Trianum

Voor Hollandplant is het een uitgemaakte zaak: bij zaaien, verspenen en enten past de
plantenkwekerij de producten ProParva en Trianum toe. Zo geeft de plantenkwekerij de jonge plant een basis mee waarop de afnemer verder kan bouwen. “Met ProParva en Trianum kweken wij kwaliteitsproducten.”


Op de 25 hectare grote vestiging aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek in the Netherlands produceert Hollandplant jonge planten van tomaat, aubergine, komkommer, paprika, pepers en bonen. De bestellingen komen uit heel Noordwest-Europa en een enkele keer gaat het product ook naar Spanje.

Standaardbehandeling
Zes jaar geleden ging Hollandplant van start met Trianum. Vier jaar geleden begon de onderneming op advies van consultant Jan Rodenrijs van Koppert ook ProParva toe te passen. Trianum beschermt het wortelgestel door schadelijke organismen weg te concurreren, ProParva stimuleert de groei van de wortels en bevordert de aanwezigheid van gunstige micro-organismen in de bodem of het substraat. Kurt Lauwers, commercieel vertegenwoordiger met Nederland en België als werkgebied: “In het verleden pasten wij de twee producten toe als klanten erom vroegen. Maar we zien zelf ook de voordelen. Zaailingen en jonge plantjes zijn erg kwetsbaar. Hoe eerder zij een goed wortelgestel hebben, des te beter hun ontwikkeling verloopt. Vandaar onze keuze voor deze twee producten: wij kweken er kwaliteitsproducten mee op. Inmiddels is de toepassing van Trianum en ProParva bij ons een standaardbehandeling.”

Betere wortels, sterker
Zes en vier jaar geleden nam Hollandplant vergelijkende proeven tussen behandelde en onbehandelde plantjes. Steeds weer kwamen de behandelde plantjes beter uit de bus: betere wortels, sterker, meer groeikracht, meer weerbaarheid. Kurt Lauwers: “Nu gebruiken we ProParva en Trianum bij elke partij en elke plant en in elke situatie met potentiële stress: zaaien, verspenen en enten. Bij het enten in tomaat en aubergine gebruiken wij de twee producten zelfs twee maal: op zowel de onderstam als op de bovenstam.” De commerciële man hoort soms verhalen van telers die snel nadat hun jonge planten zijn afgeleverd last krijgen van overmatige wortelgroei. “Dat heeft Hollandplant nog niet meegemaakt. Onder onze klanten hebben wij ook bedrijven waar het probleem optreedt, maar altijd pas na enkele maanden.”

De juiste basis
Afnemers waarderen de standaardbehandeling met Trianum en ProParva. “Een teler die in dezelfde richting werkt, ontvangt een plant die al de juiste basis heeft meegekregen. Dat kan hem in de teelt alleen maar ten goede komen.” Binnenkort gaat Hollandplant met Koppert aan tafel om andere producten uit de NatuGro-reeks te bespreken. Kurt Lauwers: “We willen de beste plant voor elke klant. Producten die ons daarbij kunnen helpen, zijn welkom.”

Voor meer informatie over ProParva klik hier.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *