Koppert bouwt internationaal R&D-centrum

In oktober ging Koppert Biological Systems van start met de bouw van een nieuw, internationaal R&D centrum. Het gebouw komt naast het hoofdkantoor aan de Veilingweg te staan en biedt straks ruimte aan de snel groeiende afdeling Research & Development. De nieuwbouw draagt ook bij aan de internationale samenwerking tussen de disciplines Entomologie en Microbiologie.
 
Met de bouw van het 3.600 m2 grote centrum zet Koppert een verdere stap in het centraliseren van de verschillende bedrijfsonderdelen. Zo biedt het nieuwe R&D-centrum ook onderdak aan het entomologisch laboratorium. Nu is dit nog elders aan de Veilingweg gevestigd, waar uitbreiding niet mogelijk is. In de nieuwbouw maakt een groot aantal moderne klimaatcellen het mogelijk om natuurlijke vijanden onder uiteenlopende klimatologische omstandigheden te onderzoeken.
Het entomologisch laboratorium is dicht bij het laboratorium voor microbiologische producten gesitueerd. Dit leidt tot meer kennisuitwisseling – nationaal en internationaal – tussen entomologie en microbiologie bij het ontwikkelen van geïntegreerde teeltsystemen.
 
‘Partners with Nature’
Koppert investeert veel geld in R&D; de onderzoeksafdelingen van het bedrijf hebben dan ook wereldwijd een sterke reputatie. Veel onderzoek resulteert uiteindelijk in oplossingen voor vraagstukken rond de gewasgezondheid en de gewasbescherming. Zo is dankzij de inspanningen van de onderneming in de Europese bedekte tuinbouw het gebruik van natuurlijke vijanden de norm geworden.
Wereldmarktleider Koppert Biological Systems wil samen met telers en de natuur een bijdrage leveren aan de gezondheid van de aarde en de mens. ‘Partners with Nature’ luidt dan ook de nieuwe tagline. De onderneming beschikt over veel specialistische kennis en biedt een reeks producten die op een natuurlijke wijze de gezondheid, de weerbaarheid en de productiviteit van tal van gewassen versterken.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *