Trianum gecombineerd met chemische gewasbescherming geeft beste werking tegen Phytophthora in DLV proef

In een proef uitgevoerd door Berryplaza (onderdeel van DLV Plant) blijkt Phytophthora in aardbei het beste beheersbaar met Trianum in combinatie met een gereduceerde hoeveelheid chemie. De proef werd uitgevoerd in de 2e helft van het jaar 2013, waarbij deze werd afgezet tegen een volledig chemische strategie en onbehandeld stekmateriaal.

In de opkweek van aardbei trayplanten is Phytophthora een ziekte die altijd toe kan slaan en voor veel uitval kan zorgen. Ook later in de productieteelt kan Phytophthora voor zowel directe als indirecte schade zorgen. Aangetaste planten die door deze ziekte tijdens de productiefase uitvallen geven een direct verlies, maar ook een indirect verlies. De resterende planten krijgen na uitval relatief meer water zodat de kans dat de ziekte zich verder verspreidt naar eerder gezonde planten reëel is.

De planten, waarbij chemie gecombineerd werd met Trianum-G, gaven een significant betere beworteling dan de chemische referentie en waren significant vitaler. In de partij planten waar Trianum-G gecombineerd werd met de gereduceerde hoeveelheid chemie werd de beste werking tegen Phytophthora bereikt.

Klik hier voor het volledige rapport. Ook geïnteresseerd in Trianum? Klik hier voor meer informatie.

NB Trianum is op dit moment niet toegelaten in aardbei in Nederland. Om de toelatingen van Trianum te checken, klik hier.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *